Tuesday, September 15, 2015

NAJIB HANYA TINGGAL TAIK KALAT

Satu lagi cadangan pandir oleh Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Jailani Johari bahawa Kerajaan akan menggunakan rangkaian skrin di tempat awam di seluruh negara untuk menangkis tohmahan terhadapnya.
Katanya ia juga untuk menangkis fitnah yang disebarkan oleh media sosial sehingga dikatakan menimbulkan kebencian terhadap pemimpin-pemimpin negara.
Kononnya cadangan ini merupakan pendekatan yang strategik dan berkesan untuk meningkatkan keyakinan rakyat terhadap kerajaan. (Kerajaan akan guna skrin di tempat awam).
Apa punya sakai la cadangan Pak Menteri yang cuba berkerja rajin untuk memulihkan kembali imej Najib yang sedang merosot. Mungkin apa yang perlu dipaparkan di skrin ini ialah kemana pergi nya wang derma RM2.6 billion, isu 1MDB yang masih kabur dan gawat, isu bagaimana diuruskan pelaburan RM24 billion dan isu belanja mewah PUan Rosmah Mansor.
Isu-isu inilah yang menjadi punca utama imej Najib tercemar sehingga mencemarkan Negara di seluruh dunia.
Pada adatnya sudah tidak ada apa lagi pada PM Najib. Hanya tinggal kulit isinya kosong.  Rakyat dah mula muak dan jijik melihat wajah beliau di kaca TV.

Konklusinya yang tinggal pada Najib hanyalah taik kalat.

9 comments:

  1. Betul. RM2.6 bilion dalam kocek, takkan laaa tak boleh beli idea yang lebih baik. Sekarang kalau tengok TV kat mamak, keluar muka Najib orang terus suruh tukar channel. Letak skrin kat tempat awam, kalau kena kencing dan diludah, SKMM jangan komplen pulak nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu boss!!sokon...sokon!!

      Delete
  2. Macam mana nak tegakkan benang yg basah macai2 Najib ooi. Bangkai gajah pun tak boleh nak selindung, inikan pula bangkai dinosaur. Malu betul ada presiden UMNO and PM Malaysia macam ni. Korup and kulit tebal macam badak. Malangnya ahli UMNO tak cukup berani nak nyahkan dia. Yang berani cuma Anina je.. Malu.. malu!

    ReplyDelete
  3. potong habih mana ada taik kalat lagi

    ReplyDelete
  4. giant screens in public ?
    excellent target for lastik getah ,lastik burung ..?

    ReplyDelete
  5. Huihhhh...lepaih nih kenyang la YB-YB yang jenis spesis hidup menketedarah duit....bukan menketedarah nasik

    ReplyDelete
  6. Mcm mana nak bayar?October 15, 2015 at 3:53 AM

    2 ribu 6 ratus juta itu yang masuk akaun Presiden UMNO. Kejahatan yang jelas, kehilangan 42 ribu juta ringgit yang dipinjam oleh syarikat kerajaan kononnya membeli asset ipp yang dah nak mati.. Sepatutnya lessen ipp itu boleh dibatalkan lebih adil kerana mereka mendapatnya secara penipuan oleh kerajaan terdahulu..
    Sekarang malaun malaun 1MDB sedang mencari tabung tabung dan pnb , epf nak curi duit sebab 42 ribu juta tu kena bayar..pinjam dari yahudi goldman sachs..

    ReplyDelete
  7. telok pn dah kena rebus la ni?????

    ReplyDelete


  8. Pukulan Maut Anak Johor - Kami Tak Kebulur Jawatan Dlm UMNO!

    Sumber Berita


    >> Klik Di Sini <<



    Singkir Muhyiddin - Puteri UMNO Makin TOLOL Macam Wanita UMNO!!

    Sumber Berita


    >> Klik Di Sini <<



    Agenda Busuk Tun M Vs Mukhriz - Karier Politik Najib & Zahid Dlm Bahaya!!

    Sumber Berita


    >> Klik Di Sini <<


    ----------------------------------------------------------------
    Debaran JAN 2016 - Misi 'Adik2 Sayang' MELUDAH UMNO Bermula!!

    Sumber Berita


    >> Klik Di Sini <<
    ----------------------------------------------------------------

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.