Wednesday, October 29, 2008

PENASIHAT TINGKAT AMPAT, MAKHLUK PEROSAK















SADIQ SIGARAGA BANGKRUPT KERANA PENASIHAT

Tun M dalam Blognya sudah warning Najib tentang peranan Tingkat 4 yang kejayaannya melingkupkan pemerintahan Pak Lah Perdana Menteri ke5. Jangan Najib dok turut penasihat yang makan 10% persen ini.

Mummy pun tak paham apasai apa kena ada penasihat-penasihat atau gatekeeper ni? Bukan kah kita telah wujudkan ISIS, IKIM, EPU, Panel Penasihat IT antarabangsa, dan macam-macam lagi. Apa pasai nak pakai penasihat-penasihat 10persen ni? Mereka ini pun bukan pengalaman sangat yang political readingnya pun very shallow, raw, prejudice, bias, as if this people know every damn thing in this country.

Padan la Cina cukup tak mau dengan 4 atau Si. Yang membawa maksud MATI, DEAD DAN MAMPUIH.

BELAJARLAH PENGAJARAN DARI PENASIHAT 10PERSEN YANG TELAH MEMBANGKRUPKAN SADIQ SIGARA.

4 comments:

  1. Mami,
    Ada juga penasihat, kita kena bagi nasihat. Cuma dia terima atau tidak. Yang kerap pakai penasihat ni hanyalah orang bodoh. Sebab dia bodohlah kena dapat nasihat dari orang. Tapi masaalahnya orang bodoh pun cari orang bodoh juga untuk nasihat. Sebab dia bodoh dia tak tahu nak pilih orang pandai.Inilah yang jahanam.

    ReplyDelete
  2. Salam Tok Mummy,

    1. Terima kasih la no kerana sudi mai blog orang Sg Petani.

    2. Tok Mummy tak tidox lagi ka dah tengah malam ni.

    3. Selamat Maju Jaya Tok mummy.

    ReplyDelete
  3. Sukj,
    Mummy ni pesyen lambat tidoq.Baru nak lelap ada saja depa talipon Mummy bagi tau berita-berita panas. Kelansungan tu Mummy pun masuk la blog hang.
    Hang pun blogging sakan nampak?
    Sama-sama la..kita tegakkan kebenaran noooo....

    ReplyDelete
  4. Sisingamangaraja GorgorOctober 1, 2009 at 10:04 AM

    Slamat Ari Raye Mami...~

    Sowik... Terpakse komen kat cni...~

    Ni ape crite ngan PM kite neh?...~

    Sile bace kat cni:...~

    http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2009/09/omar-ong-slipped-into-petronas.html

    http://rockybru.com.my/2009/09/meet-oo-latest-petronas-director.html

    Harapkan pagar... Pagar makan padi ngan sawah2nye skalik...~

    Cam kate Bro Pigi Sing, "DON'T LET HISTORY REPEAT ITSELF!"...~

    Nampak gayenye Datuk Ibrahim Ali kne wat parti baru neh nti...~

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.