Sunday, October 21, 2012

Blogger tidak seharusnya menjadi agen penyebaran porno



Blogsfera rantau ini khasnya Singapura dan Malaysia telah dirangsang oleh aksi-aksi porno Alvin Tan (nama sebenar) dan Vivian Lee (nama sebenar) di dalam blog mereka www.alvivi.tblr.com.

Liputan kisah mereka juga mendapat perhatian beberapa media antarabangsa di antaranya The Times Of India, 19 Oct 2012 Sex blog causes outrage in Singapore and Malaysia,  Examiner.com, 19 Oct 2012 Couple feels heat from Singapore, Malaysia after posting sex blog, Yahoo! News UK, 19 Oct 2012 Student sex blog causes stir in Singapore, Malaysia,  Borneo Post Online, 19 Oct 2012 Student sex blog causes stir in S’pore, M’sia, Dailymail.co.uk, 19 Oct 2012 Young couple cause outrage in Malaysia and Singapore by posting their sexual exploits on X-rated blog.
Mereka tanpa segan silu mendedahkan aksi-aksi sex mereka yang dirakam sendiri tanpa seurat benang pun di badan. Perkara-perkara yang tersembunyi telah dipertontonkan dengan rela tanpa segan silu. Aksi-aksi ini dilakukan dengan sukarela tidak seperti sesetengah aksi di mana rakaman dibuat oleh CCTV yang tersembunyi. Banyak blog-blog tempatan yang sempat berpaut sebelum ianya dibuang oleh mereka atas desakan keluarga dan tidak terkecuali blog-blog tokoh ternama.
Aksi asmara si lelaki Alvin Tan seorang penuntut fakulti undang-undang Universiti Nasional Singapura manakala pasangan teman wanitanya ialah Vivian Lee menuntut di Universiti yang sama. Menurut mereka yang dipetik dari akhbar The Star, mereka lakukan semua ini ialah atas nama seni dan konon expressi kasih sayang mereka dan mereka tidak merasa ianya satu kesalahan.
Ramai yang tertunggu-tunggu apakah implikasi undang-undang terhadap couple ini baik dari aspek undang-undang Singapura atau undang-undang Malaysia. Menurut Menteri KPKK Rais Yatim beliau sedang menunggu apa tindakan Kerajaan Singapura terhadap kes ini.
Pornografi mempunyai sejarah yang tersendiri. Manusia telanjang dengan aktiviti-aktiviti seksual ditampilkan dalam sejumlah karya seni paleolitik misalannya patung Venus. Namun tidak jelas apakah tujuannya adakah untuk membangkitkan rangsangan seksual atau membawa unsur-unsur spiritual.
Terdapat juga lukisan porno di tembok-tembok runtuhan bangunan Romawi di Pompeii. Di sekitar April 2005 ara arkeologi Jerman melaporkan mereka telah menemukan apa yang mereka yakini sebagai sebuah gambaran tentang adegan porno yang berusia 7,200 tahun yang melukiskan seorang laki-laki yang sedang membungkuk di atas seorang perempuan gambaran suatu hubungan seksual. Gambaran laki-laki itu diberi nama Adonis von Zschernitz.
Hari ini Alvin dan Vivian telah memecahkan rekod dunia beruk, kera dan monyet. Manusia sendiri tidak pernah melihat alat kelamin dan tahu bagaimana  kera, berok dan monyet mengadakan perhubungan sex kerana di kalangan beruk, kera dan monyet tidak ada telefon bimbit berkamera dan internet jauh sekali blog. Malah kera, berok dan monyet akan membengis malu jika manusia melihat adegan sex mereka.

5 comments:

  1. Apa bedzanya dengan Datuk Trio yang menyebarkan video seks Dan lain-lain pemimpin?

    Bermoral ke?

    ReplyDelete
  2. Muhyiddin Dan Puteri UMNO Mahu Najib BERUNDUR... Kenapa?


    ~ BUKTI 1 ~

    ~ BUKTI 2 ~


    Tapi yang terpenting... Pemuda dan Puteri UMNO yang kononnya barisan pelapis kepada UMNO tetap BODOH... Tetap TOLOL.. Itu yang pasti..

    Disebabkan KEBULUR sangat nak berjuang untuk UMNO, Pemuda dan Puteri UMNO sanggup menipu dan memperbodohkan diri sendiri untuk sama2 menipu dan memperbodohkan orang2 tua kat kampung, saudara dan adik2 mereka... Jika Pemuda dan Puteri UMNO tidak boleh menggunakan akal dengan bijak, kenapa tak jadi LEMBU saja?







    (( edit, copy & paste Page FB Kump. Generasi Baru keluar UMNO ))

    ReplyDelete
  3. yang nampak belalai tengah menyondol china doll tu la yang bermoral bagi ko ye 11.52

    ReplyDelete
  4. jgn melenting!

    yg satu hanya utk suka2 ( & ambo toksey amik tahu pung!) manakala yg satu lagi utk buka mata penyokong2 totok b.abi...bukti dah ada. gunakan akal budi utk menilai! benar itu pahit!

    yg dituduh2 kpd pemimpin utama negara tiada bukti sesahih itu!!! sadis!!

    ReplyDelete
  5. MONYET PUN TAHU MALUNovember 2, 2012 at 8:41 AM

    lihat Kajian http://www.huffingtonpost.com/2012/11/01/monkey-sex-study_n_2051835.html

    Just like humans, monkeys prefer to keep their private lives private--especially when it comes to sex, according to a new study from scientists at Utrecht University and the Biomedical Primate Research Centre in the Netherlands.

    Other animals seem perfectly happy to do the nasty in public, so why exactly would monkeys prefer secrecy? The researchers suggested that the sneaky copulation happens to be opportunistic rather than intentional. That is, as males and females seek sex partners, they have a better chance of hooking up when there's no competition around to get in the way.

    "By concealing sexual behaviour, females and subordinate males try to reduce harassment from group members," study co-author Anne Overduin-de Vries, a doctoral student at the university, told the AFP in an email. "Although harassment is not frequent, it may have serious consequences such as getting injured or not being able to finish a copulation."

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.