Tuesday, December 22, 2009

Siapakah Menteri? Rosmah atau Shahrizat?

(Sumber MStar Online)

Isteri kepada Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor mahu pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bekerjasama dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dalam semua aktiviti yang dijalankan oleh kerajaan.

Nampaknya di mana ada Shahrizat Jalil di situ ada Rosmah. Siapakah Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat? Rosmah atau Shahrizat?

14 comments:

  1. If najib fall, it definitely not because people don't like him, but people got fed-up with his wife... 'lebih sudu dari kuah'...

    ReplyDelete
  2. Selepas paklah...ada lagi bala yang menungu rakyat Malaysia.

    Tun M..di dmana anda, kenapa diam !!!

    ReplyDelete
  3. Dah makin ramai orang bercakap tentang rosmah ni, saya pun dah makin risau persepsi orang terhadap najib.... napa rosmah ni tak jadikan isteri mahathir, Tun Hasmah contoh terbaik??? Jaga-jaga... ramai orang sayangkan UMNO berbanding sayangkan individu di Malaysia ni... mereka dah buktikan PR yang lepas (jatuhkan pak lah sebab marahkan kj) Ala kak mah.... please don expose too much, little-little dah le... jaga persepsi orang ckit

    ReplyDelete
  4. Mummy,

    Sharizat apa peduli... bulan2 elaun masuk!

    Lagi pun kat kolej dulu, same house, sekadar junior 1tahun saja, tersedia maklum, kaki buli semua orang.

    Berani Sharizat nak bukak mulut?

    ExBLUE

    ReplyDelete
  5. Mummy Rokiah, I saw the press conference in TV3 just now where Rosmah was flanked by two cabinet ministers namely Sharizat and Yen Yen. Seemed the two Minsters are cowed by the presence of the wife of the Prime Minister, jaws locked tight just nodding and grinning like school prefects agreeing to what the headmistress is saying.

    You are right, in matters concerning her Ministry, Sharizat should do the talking in public not Rosmah. This is not such a good PR exercise for the Ministers concerned. They do not seemed to be in control, Rosmah was. Is that good for the Najib appointed cabinet ministers?

    ReplyDelete
  6. betul laa..
    lama dah dok tengok,bini menteri mengalahkan menteri...

    ReplyDelete
  7. Entahlah...benda macam ni pun nak jadi isu...

    Inilah orang melayu,..kalau pasal dengki, sangka buruk, mengutuk orang, dan macam macam lagi, memang mereka paling pandai.

    Sedarlah wahai bangsa ku...masalah besar sedang menanti kita dihadapan. Ini yg perlu dibincangkan... dan difikirkan...!!

    ReplyDelete
  8. Lepas tu, keluar pulak cerita cerita lama. Apa tujuan sebenarnya?? Nak aibkan orang atau ada tujuan lain?

    Sedarlah...orang yg jahat tak akan jahat selama lamanya. Dan yg baik tak akan baik selama lamnya. Yang jahat boleh jadi baik dan yg baik boleh jadi jahat. So, jangan nak menghukum orang dari kisah lama mereka...

    ReplyDelete
  9. Dear Mummy Rock,

    May be Rosmah is practicing to be full time politician for next GE. Any advise which area is suit for her?

    ReplyDelete
  10. ala apa susah lantik je rosmah jd senator...hahahahaha....

    ReplyDelete
  11. Apa pun tidak mustahil jika Rosmah mengikuti jejak Hillary Clinton.
    Tetapi pengundi Melayu amat sensitif dengan perangai isteri bak kata Mak Long di pasar malam kelmarin - kerana isteri, laki cempera.
    Sekarang rakyat sedang membanding isteri Muhyiddin, Datin Sri Noraini Abdul Raman dengan Rosmah.

    DS Noraini masih ramai yang tidak kenal, media shy,senyum manis,bertudung, lemah lembut, tidak melebihi perangai apabila bersama suami walaupun berpendidikan tinggi juga.

    Inilah masyarakat Melayu kita yang kaya dengan sopan santun dan budi bahasa.

    ReplyDelete
  12. Sasha 2020,

    Apa you merapu nih... luar topic..

    Zaman sekarang tak perlu pak angguk lagi. Ada Menteri berkenaan, paid to do her job, LET HER DO HER JOB LER...

    Satni, bila Sheikh Muzaffar kawin, takkan bini dia pula pi duk ajaq scientist2 Malaysia pasai hal hal Angkasa Lepaih?

    Kena ada had batas2 dan draw a line sikit and stick to your areas yang sepatutnya.

    Kalau laki you Doctor, bini you boleh ke sewenang2nya prescribe medication kat clients you??

    Lebih kurang macam tu ler..

    exBLUE

    ReplyDelete
  13. Ala, Rosmah tu bukan nak apa, cuma nak glemer aje,biarlah dia syok sendiri, lagi pulak laki dia PM.

    Menteri-menteri lain buatlah koje betul-betul, jagalah kementeriaan masing-masing jangan diceroboh oleh orang yang tak berkenaan.

    Tak jemput isteri PM tak apa kan?

    ReplyDelete
  14. AMENO ChaCha MarbaJanuary 2, 2010 at 12:59 PM

    EPISOD mcm PERANGAI ROSMAH ni lah
    yang bolih MENJATUHKAN UMNO dan
    kerajaan BN pada PRU 13(2011/12/13)
    nanti....!!!
    Salah salah hemat,si-Rosmah ni bolih jadi macam IMELDA MARCOS....
    Apa jadi pada MARCOS..????
    Begitulah juga akan berlaku kepada
    Najib,UMNO dan BN...jika kita tak
    kawal kes"Burok PERANGAI si-Rosmah"
    ni awal2 lagi....
    Saya tak benci si-Rosmah ni,tapi saya tak sanggup tengok negara kita
    ini dipermasalahkan olih satu PERANGAI BUROK isteri PM.SAya tau dan melihat sendiri lagak tak baik,
    berpura pura,sombong bodoh ROSMAH ni,sewaktu perkahwinan anak NAJIB dengan anak kawan saya,hubby the IRON LADY....dan apabila saya lihat
    "YouTube-ROSMAH MANSOR",macam mana
    Rosmah masa dulu dan skrg,tidak hairanlah kalau bibit2 keJATUHan UMNO adalah seorang pompuan yang
    bernama ROSMAH......rosmah,rosmah..

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.