Saturday, March 5, 2011

KDN harus batalkan kemasukan 45,000 perkerja asing dari India

Berhubung dengan proses kelulusan kemasukan 45,000 pekerja asing dari India yang konon ingin diisi dalam beberapa sector kritikal KDN seharusnya membatalkan terus permohonan mereka. Di dalam kertas katanya 45,000 tetapi dbelakang kertas kita tidak tahu entah berapa ribu lagi.

Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr. S Subramaniam menyatakan proses ini melalui saluran yang telah ditetapkan tetapi beliau harus lebih mengenali kaum ini yang tidak pernah mengenang budi kepada tuan yang telah memberi mereka makan dalam Negara yang makmur dan tidak berkasta ini.

Cukuplah dengan perangai kurang ajar Hindraf yang biadap dan membuat kacau bilau dalam negara ini. Kesejahteraan, kemakmuran dan kedamaian yang kita kecapi salama ini bukannya harga yang murah untuk dihina oleh golongan yang berkasta rendah.

16 comments:

 1. Hai! Lama tak masuk mai.
  Dok jengok kot luaq saja.

  Saya setuju 500%.
  Apahal la Menteri Melayu kita yang tak habis-habis buat kesilapan dari zaman penjajah lagi.

  Apa alternatof kita?

  ReplyDelete
 2. hidup hidup!
  hidup hindraf!

  bodo bodo!
  bodo kdn!

  buat apa menambahkan cadre2 hindraf ini?

  ReplyDelete
 3. kita jangan import mereka ni bahaya lain akan datang.........

  ReplyDelete
 4. Kerajaan harus tegas dalam isu ini. jangan terima saja kata kata orang kuat MIC. yang dibenarkan 45,000, yang masuk mungkin 10 kali ganda. Semua akan menjadi ahli MIC, Dan jadi pengundi segera. Pergilah meninjau keadaan di Kl, terutama di "car wash", kedai makanan India, tempat jual suratkhabar, kedai gunting rambut, kuil. Ramai yang masuk dengan pas pelawat/pelancung, dan terus menetap di sini. Menggadaikan maruah negara demi kepentingan politik dan peribadi? Ini belum mengambil kira lagi rakyat PRC (China),Rohingya, Indon dan Bangla.

  sri hartamas

  ReplyDelete
 5. kdn dok jaga takut telor dia kecut

  ReplyDelete
 6. KDN SEHARUSNYA TEGAS BERANI DAN LEBIH BERMARUAH, JANGAN TERLAMPAU MENGIKUT TELUNJUK RAKAN, SEBALIKNYA KDN PERLU MEMPUNYAI PRINSIP DI MANA ISU KESELAMATAN DAN MASA DEPAN BANGSA DAN NEGARA HARUS DIUTAMAKAN....DI MANA KEBERANIAN KDN, SEJAK AKHIR-AKHIR INI KDN TERLALU MENIKUS DALAM MEMPERTAHANKAN PRINSIP DAN MENDUKONG AMANAH..... 45.000 IMIGRAN YANG AKAN MASUK NEGARA INI ? JUMLAH INI TERLALU BESAR DAN KALAU DIIKUTKAN KEPERLUAN TAUKEH SERTA MAJIKAN BERJUTA KEMASUKAN IMIGRAN PUN TIDAK CUKUP.....MEREKA MENCARI JALAN MUDAH DENGAN MENCIPTA ALASAN YANG PEKERJA TEMPATAN SUKAR DIPEROLEHI HAKIKATNYA MEREKA HENDAK SENANG DAN HENDAK UNTUNG BESAR LANTAS MENJADIKAN KDN SBG PLATFORM BAGI MENCAPAI TUJUAN TERSEBUT...SESUNGGUHNYA KAMI ORANG BAWAHAN SUDAH MUAK DENGAN KEHADIRAN WARGA ASING DI BUMI BERTUAH INI....TERLALU BANYAK KESAN NEGATIF NYA BERBANDING KESAN POSITIF YANG HANYA MENGUNTUNG SEBILANGAN KECIL MASYARAKAT....SETIAP PAGI KALAU KAMI BUKA TINGKAP ADA INDON,ADA BANGLA, BUKA PINTU BESAR AKAN ADA BANGLA,CHINA.NEPAL DLL...INILAH SENARIO YANG KAMI TERPAKSA LALUI SABAN HARI DENGAN MEMPERTARUHKAN KESELAMATAN DIRI DI LAUTAN IMIGRAN YANG TIADA KAWALAN.BAGI GOLONGAN ELITIS DAN ATASAN MEREKA TIDAK DAPAT MERASA PAHIT JERIH SAPERTI INI.....ITU BELUM DIKIRA LOT-LOT PERNIAGAN YANG DIMONOPOLI MEREKA, PELUANG KERJA YANG DIKUASAI MEREKA...SESUNGGUH NYA KAMI BENAR-BENAR TERHIMPIT....MASALAH ITU SAJA BUKAN SAJA DILALUI OLEH KAMI GENERASI TUA MALAH ANAK-ANAK KAMI TURUT BERSAING DENGAN ANAK-ANAK INDONESIA YANG MENDAPAT TARAF WARGANEGARA....MEREKA MENDAPAT SEGALA KEMUDAHAN SAMA-SAPERTI ANAK=ANAK KAMI DAPAT KEMUDAHAN BELAJAR,BIASISWA,SAHINGGALAH KE IPT DAN MEREBUT PELUANG KERJA....KRPADA KDN KAMI MERAYU LAKUKAN SESUATU DEMI MENJAMIN SURVIVAL GENERASI BANGSA YANG AKAN DATANG.......TOLONG DENGARLAH RAYUAN KAMI YANG MEMIJAK RUMPUT DI BUMI.

  ReplyDelete
 7. Yang masuk dulu 40k hilang entah kemana.La ni nak wat masuk lagiii 45k.
  alasan mereka,kerajaan lebih tahu apa yg dilakukannya.poooraaahhhh

  ReplyDelete
 8. DULU PENJAJAH BAWA MASUK CINA DENGAN INDIA KE SINI. LA NI DEPA DAH JADI KERAS KEPALA. LA NI TAKKAN NAK BAWA MASUK LAGI KOT? TAK SERIK LAGI KA? NANTI SATU HARI NANTI DEPA NI DOK TUNTUT MACAM-MACAM LAGI. SATU LAGI TENTANG WARGANEGARA. SENANG-SENANG JE LANI RAMAI YANG JADI WARGANEGARA SINI. SEPATUTNYA KERAJAAN KENA LA TAPIS SIKIT. BAGI LELAKI WARGA MALAYSIA KAWIN DENGAN PEREMPUAN WARGA ASING BOLEH LAH BAGI WARGANEGARA KAT ISTERI DIA DAN ANAK-ANAK DIA, TAPI BAGI LELAKI ASING YANG KAWIN DENGAN PEREMPUAN TEMPATAN JANGAN DOK BAGI WARGANEGARA KAT DIA SEBAB STATUS IKUT SUAMI BUKAN IKUT ISTERI. JANGAN SAMPAI PEREMPUAN MALAYSIA DIJADIKAN BAHAN UNTUK DAPAT WARGANEGARA SINI. KALAU ADA KELUARGA DARI NEGARA ASING YANG NAK SANGAT BERHIJRAH KESINI BUAT SYARAT KENA ADA BEBERAPA JUTA RINGGIT ATAU KEPAKARAN PROFESIONAL BARU BOLEH DAPAT TARAF PENDUDUK TETAP SINI.ANAK DEPA YANG LAHIR KAT SINI KALAU NAK DAPAT WARGANEGARA CUKUP DIBERI TARAF SEBAGAI WARGANEGARA KETURUNAN.TAK LAH SAMPAI BURUH ASING SENANG-SENANG DAPAT KERAKYATAN MALAYSIA. NAMPAK MACAM TAK DAK KELAS JADI WARGANEGARA SINI. SENANG-SENANG SANGAT DAPAT.TOLONG MUMMY CERITA SAT KAN DEPA-DEPA TU. CER CITE..CER CITE.. -ASP-Z-

  ReplyDelete
 9. Aku pening dan muntah-muntah bila pikiak dengan kerajaan hari ini.Dalam dok kelam kabut dengan hindraf pun tak serik lagi.Nak masuk mai nanti tu sapa dia kumpulan mana pula .tak lain tak bukan paria juga.Boleh jadi pula ada jadi busines puak kroni menteri agaknya.Kerajaan tegaslah banyak sikit.Jangan loleh dan longgar macam sekeru nak tercabut.Boleh pening dan muntah aku pikiak isu ini.

  ReplyDelete
 10. Salam,
  Yang India 1Malaysia nak bawa masuk tu adalah Tiger Elam daripada Sri Langka, saudara mereka yang dah nak pupus kat Sri Langka. Jadi kena cari tapak baru untuk hidup setelah itu boleh minta kuasa autonomi untuk nak perintah baru. PM la apa tau...semua kena main dengan hindraf...

  ReplyDelete
 11. BAGI MENJAMIN KELESTARIAN RAKYAT DAN MASA DEPAN NEGARA,PEMBERIAN TARAF WARGANEGARA PERLU DIPERKETATKAN LAGI,HANYA GOLONGAN PROFESYENAL YANG BENAR-BENAR DIPERLUKAN NEGARA LAYAK UNTUK DIBERI KEWARGANEGARAAN,TARAF WARGANEGARA SEUMPAMA EMAS DAN NILAI NYA LEBIH DARI ITU...KEPADA PIHAK YANG BERKENAAN TOLONGLAH RENUNG KEPAYAHAN DAN PAHIT MAUNG YANG TERPAKSA DILALUI PEJUANG TERDAHULU BAGI MEMERDEKA KAN NEGARA.....KAUM IMIGRAN YANG MEMPEROLEHI TARAF ITU HANYA MEMBASUH TANGAN TANPA MELAKUKAN APA-APA UNTUK NEGARA....SUNGGUH MUDAH...KEPADA IMIGRESEN PULA TOLONG LAH KAWAL PERBERIAN PERMIT MASUK KEPADA KAUM IMIGRAN.....KEPADA KDN TOLONGLAH PERKETATKAN SYARAT UNTUK MEMPEROLEHI WARGANEGARA DAN JADIKAN IA SESUATU YANG AMAT MAHAL DAN BERNILAI....UNTUK LEBIH BERKESAN KAUM IMIGRAN TIDAK LAGI DIBERI TARAF PENDUDUK TETAP SEBALIKNYA HANYA DIBERI TARAF PENDUDUK SEMENTARA DAN MEREKA PERLU MEMPERBAHARUI KAD PENGENALAN MEREKA DALAM JANGKAMASA TERTENTU SECARA BERKALA...DENGAN CARA INI KERAJAAN DAPAT MEMANTAU KUMPULAN INI DAN MASA DEPAN ANAK CUCU KITA LEBIH TERJAMIN.......KEPADA PIHAK YANG BERKENAAN YANG TERBACA CORETAN INI TOLONG LAH LAKUKAN SESUATU SEBELUM NASI MENJADI BUBUR.......

  ReplyDelete
 12. Jika perkara ini melibatkan PERLEMBAGAAN tolonglah lakukan sesuatu agar ianya dapat DIUBAH DAN DIPINDA agar sesuai dengan tuntuntan semasa,bagi saya ianya sudah tidak releven lagi...rakyat semakin terhimpit.

  ReplyDelete
 13. BERBUIH LAH MULUT KALIAN ..APA YG DORANG BUAT ..JANJI FULUS MASYUUKKK.

  MENANG SORAK KAMPUNG TERGADAI ..TAK LAMA LAGI NEGARA PUN POCIK ELEK.

  ReplyDelete
 14. Masyuk.... masuk ramai banyak la masyuk... ada sesuatu yang tak kena dengan KDN, imigresen & agensi perkerja asing..kalau siasat mesti ada kena mengena dengan kroni...aku gerenti la... status warganegara kita dah tak ada class..........

  ReplyDelete
 15. PEMIMPIN KITA BANYAK DAH JADI PENGKHIANAT BANGSA MELAYU..MEREKA NI LAYAK DIPANCUNG.

  ReplyDelete
 16. manusia rakus tak pernah belajar dari sejarah.

  gangga negara ranap dilanggar chola (kerajaan tamil)...

  w. empok & w. malini kena temberang hidup-hidup oleh anak r. suran (tamil lagi la keturunan chola)

  melaka huru-hara dek si mandeliar (tamil lagi)....

  nak masukkan 45000 imigran india? hai, tak serik-serik bangsa melayu ni, tu la banyak sangat tengok citer hindustan dan tamil....

  ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.