Wednesday, April 2, 2014

MEMBONGKAR RAHSIA DI SURABAYA

Dalam posting kali ini blog ini tidak mahu komen apa-apa. Cuma kali ini kami paparkan visual yang membawa seribu makna untuk ditafsirkan. 
Bercakap tentang gambar, ingin MR mengimbau kembali sebuah lagu English klasik yang dinyanyikan oleh 'Bread' yang berjudul ‘IF’ dan lirik indahnya ditulis oleh Price, Kelly dalam sekitar tahun 70an.
Dalam kontek ini hanya tajuk lagu ini yang ada kena mengena dengan visual di atas tetapi lirik lain hanyalah kenangan indah ketika dilambung cinta asmara zaman remaja dahulu. 
If a picture paints a thousand words 
Then why can't I paint you? 
The words will never show,the you I've come to know 
If a face could launch a thousand ships
Then where am I to go? 
There's no one home but you, 
you're all that's left me too 
And when my love for life is running dry 
You come and pour yourself on me
If a man could be two places at one time
I'd be with you Tomorrow and today,
beside you all the way
If the world should stop revolvin'
spinning slowly down to die
I'd spend the end with you
And when the world was through
Then one by one the stars would all go out Then you and I would simply fly away

8 comments:

  1. Macam nak kenal je.Nampak sebiji macam EXCO Kerajaan negeri Kedah.
    Hebat ,hebat,hebat.
    Pemimpin UMNO dia wajib kena pandai main benda ini.

    Buatlah apa yang patut padan.
    Dunia pun mereka yang punya.

    ReplyDelete
  2. hebatlah maklumat MR. sampai ke padang golf boleh dpt info. tak kan kat padang golf je. kat tempat lain tak ade ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap maaf Anon,
      Blog ini tidak akan menyiarkan paparan visual 18sx atau yang berunsur lucah.

      Terima kasih.

      Delete
    2. Agak2 mummy la, kalau Tajul @ Tanggo jatuh, dia jadi miskin ka? Dia jatuh cuma takdak kosa ja... No way la nak susah mummy... Saya berani bet, tanggo confirm ada pure cash RM20 juta, tu belum harta tak alih lagi, Percayalah!!! Dengan duit dan harta sebanyak tu Tanggo boleh susah ka kalau takdak jawatan mummy? No way la mummy, Tanggo dok gelak dari jauh saja!!!

      Delete
  3. Anak Mamu Hutton LaneApril 2, 2014 at 2:39 PM

    Mummy ! apa sibuk sibuk ni,saya mau pi mana pun itu saya punya hal lah ! saya mau pi main golf sama kedi Indon itu saya punya hobi la ! bagi sikit chance la sama saya,ini mummy banyak jahat,sana teropong ,sini teropong ,macam itu Raja Bomoh Satu Dunia.Mummy tarak mau ikut sama itu rombongan ka ?

    ReplyDelete
  4. Ayo yoo yoo ini kes berat la Mamy apasal UMNO punya org itu macam? PAS juga bikin tapi senyap senyap juga.

    ReplyDelete
  5. Memfitnah itu adalah lebih besar dosa nya dari membunuh. Tahniah.

    ReplyDelete
  6. Itu PAS punya orang banyak pandai,dia diam diam buat kerja,tarak kasi orang tengok tapi ini umno punya orang banyak bloody fool la,satu dunia dia mahu orang tengok dia punya gambar.Itu poster banyak besar dia punya gambar,satu negeri dia mau taruh dia punya gambar.

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.