Sunday, March 15, 2009

Norza Zakaria banyak berjasa pada UMNO

Mungkin Norza tak mengenali Mummy tapi Mummy mengenali Norza seawal beliau terbabit dalam politik ketika itu sedang berjinak-jinak dalam politik.

Konon berjasa, apa yang jasa beliau pun Mummy tak tau. Setahu Mummy sebelum naik ke Exco Pemuda beliau berkawan rapat dengan beberapa sahabat tetapi apabila dah berpangkat beliau sombong dan angkuh di samping KJ. Lupa pada kawan-kawan dan sibuk mengaut kekayaan semasa berkhidmat di Kementerian Kewangan.

Pelanduk sering lupa pada jerat tetapi jerat tidak lupa pada pelanduk.

24 comments:

  1. Norza telah berjasa kepada UMNO dengan membuktikan bahawa dia tidak dikecualikan dari undang undang jika tidak lagi menjadi kroni...

    ReplyDelete
  2. Orang kenal dia, dia tak kenal orang?

    ReplyDelete
  3. Dia org KJ dan Pak Lah.

    Nak apa lagi... dah kaya sgt kot rasa dia.....

    Elok juga boleh rasa masuk jel macammana kan....

    ReplyDelete
  4. Orang macam norza ni ialah virus jenis merbahaya.Guna anti biotic pun tak jalan.Patut eliminate tanpa banyak soal.Cerita banyak pun buat abis current.Kawan2 munafiknya pun patut dipadamkan.Umno rosak pun pasal orang muda jenis ni.Terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Salam...

    Someone did tell me, Norza susah nak dengar nasihat or pandangan orang lain..

    Is KJ's domino falling one after the other? I hope so...

    ReplyDelete
  6. AKU TAK TAU SIAPA NORZA, CUMA ADA BACA KENYATAAN DIA BANYAK BERJASA.

    AKU CUMA KESIAN BILA BACA DIA MENANGIS DAN SEBAK BILA DITUDUH RASUAH..

    KORANG TAK KESIAN KER?

    ReplyDelete
  7. JASA DIA HANYA PADA PAK LAH. KAN DIA KUNCU-KUNCU NYA SI-KJ. SEMUA-NYA DENGAN SATU TUJUAN DAN MAKSUD "MEROMPAK DAN MENYAMUN " HARTA RAKYAT.

    PADAN MUKA ENGKAU KENA MAIN SAMA KJ. JANGAN PERCAYA SAMA OPPORTUNIS KJ TU.

    YANG LAIN DI-LUAR SANA HATI-HATI DAN MARILAH KITA SAMA-SAMA, PASTIKAN SI-KJ TU KALAH DI-PEMILIHAN KETUA PEMUDA UMNO NANTI.

    ReplyDelete
  8. Oitt...Mummy,

    Ambo pun tak pernah lupa dirimu TAPI bolehkah mummy kenal aku nih? HAHA..

    http://politikanjing.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Hehee Norza, Norza.

    Aku ni sezaman dgn kau, masa kau mula-mula bertanding exco dulu.

    ReplyDelete
  10. TABURKAN SAJA RINGGIT YANG ADA MUSIBAHNYA UMNO MUSNAH KELAK

    ReplyDelete
  11. begitulah adanya...sikap2 yg menjelikkan rakyat...yg mengurangkan sokongan...

    ReplyDelete
  12. Kenapa semua nak kutuk2 KJ ?
    Apa dosa KJ kat kau orang ?

    Cermin baju di badan sendiri la.
    KJ tu belajar kat London. Korang ni KLCC pun tak pernah jejak.

    Hangpa semua SPM pun tak pass. kemudia dok bertenggek dalam umno mintak projek itu ini.

    Sedar diri la sikit !!

    ReplyDelete
  13. Din.. hang jilat jubog KJ kaa? Bodo..

    ReplyDelete
  14. Sdr Din,

    Janganlah menghina sgt org lain yg macam tak pernah sampai KLCC atau belajar di England!

    Itu fikiran org sempit atau cacat otak sahaja!

    Tahukah anda sudah 1,200,000 lebih pelajar Melayu graduan luar negara spt England, USA, German, Jepun dll. semenjak zaman Tun Abdul Razak lagi.

    Memang tepat anda ini kaki bodek KJ (laknatullah) agen Singapura, pengkianat bangsa dan agama ini.

    Tunggulah masa kejatuhan beliau nanti.

    ReplyDelete
  15. Yer ke si KJ tu bijak sangat pasai dia pernah mengaji di universiti ternama dunia? Kalau dia terer, pasai apa dia ambik kursus yang pejam mata pun boleh dapat ijazah? Pasai apa dia tak ambik kursus fizik nuklear ka, biologi ka?

    ReplyDelete
  16. 1. Pemilihan Agong kali ini mencatat rekod iaitu 900 kes berkaitan politik wang.

    2. Kumpulan - kumpulan tertentu menggunakan wang untuk mendapatkan undi.

    3. Ada benarnya kenyataan Tengku Ahmad Rithaudeen memberi cadangan agar Putera dan Puteri Umno dibubarkan.

    4. Amalan politik wang dipelopori oleh Anwar Ibrahim.

    5. Pemimpin yang mengamalkan rasuah akan menggunakan rasuah dalam pentadbiran.

    6. 900 kes adakah semuanya tidak relevan?

    7. Semoga pemimpin rasuah tidak diberi tempat dalam UMNO. Insyaallah.

    8. Pepatah Melayu mengatakan "Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata".

    9. Kalau tiada angin, masakan pokok bergoyang.

    ReplyDelete
  17. Mummy, tolong check sat berita ni sahih ke tak sahih?

    Hari ini Isnin 16 Mac 2009 dimaklumkan Mejar (B) Anuar Hamid dahpun CONFIRM masuk bertanding.?

    Hebat orang ini!

    Lagi ramai lagi bagus.
    Lagi meriah.

    hehehehehehehehe.

    baru jumpa laman blog ni;

    http://UndiMejarAnuar.blogspot.com

    ye ker ni?

    ReplyDelete
  18. Salam Mummy,

    Orang macam Norza ni akainye kecik..sebab tu kena cekup. Kalau tak join politik mungkin keje dia menangkol ketam kat kola je. Kola mana ntah?

    Tahniah kepada Norza kerana telah dijadikan simbol "UMNO RASUAH". Such a pain in the ARSE!

    ReplyDelete
  19. Sokong patrick,

    Apa nak heran sgt blajar kt England tu..dh ketinggalan zaman dh ayat tu...

    Dulu bleh la, sorang masuk IPTA je satu kampong yg hantar..
    mesti dari golongan ni..

    komen sempit, ntah2 dia sendiri yg xlulus SPM pas tu bertenggek nk dpt projek.

    ReplyDelete
  20. Norza hanya setitik embun di lautan yang luas. Tak perlu beri simpati kepada orang yang mengamalkan rasuah untuk memimpin bangsa.Orang macam ni boleh jual bangsa untuk kesenangan diri.
    renungan untuk semua~kalau memandang dilangit jangan lupa rumput dibumi.nanti terpijak duri..
    Kalau betul beliau pengamal rasuah saya ingin mendahului semua bangsa ku dengan ucapan 'SELAMAT MENGHUNI PENJARA SEMOGA MENDAPAT KEINSAFAN YANG SEJATI"Allah maha kuasa.

    ReplyDelete
  21. Norza Zakaria jadi mangsa antara kem. Tunggu Mahkamah tentukan dia bersalah atau tidak....tidak perlu nak kutuk lebih-lebih.


    Say No to "Oral Sex". Respect your Wife

    ReplyDelete
  22. Din

    Hang cakap apa nih..!! orang cerdik dia tak mengaku la dia cerdik. Hanya orang bodoh yang mengaku dia cerdik

    Ptuiiiii...

    Semoga Allah menghukum penjenayah politik wang. KJ Perosak agama dan bangsa. Pengamal politik machivelli tak diterima.

    Papitor

    ReplyDelete
  23. din, apa nak heran sgt kalau study overseas?? kalau setakat belajar philosophy (tau ke ni ape?? BM = falsafah), political sciences (paham ke?? BM = sains politik, & course social sciences (sekali lagi, paham tak?? BM = sains sosial), tak payah nak berbangga sangat.. unless kalau dia graduate dalam bidang international economics, accounting, MBBS, engineering, physics, chemistry, biology, etc.. itu aku respect.. kalau amek course sastera ni, orang kata "free degree".. ko wat reseach sikit2, wat goreng ayat dalam thesis berjela2, dpt la degree free tu..

    apalah yg hebat sangat ko dok sokong si KJ tu?? cakap memang la hebat berdas2, tapi isi takde, retorik semata2.. ko nak agungkan dia sangat buat ape?? kau nak dia pimpin parti yg membela orang melayu.. tapi si KJ ni sendiri takde asas budaya melayu.. dibesarkan diluar negara (ayahnya diplomat), tidak pernah mengikuti sistem pembelajaran di malaysia (international school), balik2 malaysia terus claim diri ko tu pejuang bangsa??? what the hell???

    kami tak heran la kalau si KJ tabur beribu2 RM, kasi project, saham,etc.. buat ape amek harta haram?? aku taknak duit haram masuk jadi darah daging aku..

    kami sokong UMNO sebab prinsip & percayakan parti.. tak perlu nak mendewa2kan/mengagungkan pemimpin..
    aku kalau ada pemimpin yg corrupt, aku tak kesah dia digulingkan.. asalkan parti bersih dari anasir2 tidak sihat ni..



    p/s: buat din, dari segi bahasa pun aku tahu ko jenis yg tiada pelajaran tinggi..


    x.o.x.o

    process engineer,
    Bachelor of Chemical Engineering (Hons)
    second upper class

    ReplyDelete
  24. Sisingamangaraja GorgorMarch 26, 2009 at 5:20 AM

    Keputusan ketiga2 sayap Parti sudah pun diumumkan...~

    Mako dongan ini...~

    Betambah2 la syarikat2 GLC kerajaan yang dijual ke singopuro nanti...~

    Dan kemungkinan bosa... Jambatan bengkok pun tak dapek lah nak ditoruskan bab ketuo pemudonyo pun bengkok...~

    Whahahaha...~

    Then... Lopeh itu, dah buleh diagak keputusan pilihanrayo umum ke-13 nanti...~

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.