Tuesday, May 13, 2014

APA TINDAKKAN ROSMAH KALAU LAGI 7 HARI NAK DIADAKAN KENDURI TIBA-TIBA NAJIB DIRENTAP JAWATAN PM?

NAJIB TERBAWA-BAWA KONON HEBAT BERSAMA OBAMA
Akibat tidak cermat menguruskan politik negeri Terengganu kini BN terguling sekali lagi apabila Ahmad Said ADUN Kijal mengumumkan keluar BN berserta dengan dua lagi ADUN. 
Ahmad Said yang memohon kepada Najib untuk tangguh perletakan jawatannya sehingga selesai kenduri anaknya ternyata keciwa apabila rayuannya itu dibakul sampah kan oleh Najib atas alasan itu masaalah peribadi Ahmad.http://www.astroawani.com/
UMNO seringkali dilaungkan sebagai parti keramat. Keramatnya UMNO kerana mendukung adat budaya Melayu dan Islam sebagai tunggak utama. 
Masyarakat Melayu hampir setiap cuti sekolah gemar mengadakan kenduri samada istiadat perkahwinan, kenduri arwah, kenduri kesyukuran, kenduri mendapat cahaya mata dan macam-macam kenduri.
Bagi Melayu elitis kenduri hanya membuang masa dan menambah obesiti tetapi kenduri juga adalah medium perhubungan siratulrahim. Politikus yang kerap turun jumpa rakyat melalui kenduri akan mudah mendapat tempat di hati rakyat biarpun tidak berpelajaran.
Ahmad akan mendapat simpati orang-orang Melayu akar umbi apabila alasannya tidak diperkenankan oleh Najib. Cuba bayangkan jawatan Najib direntap turun seminggu sebelum kenduri anaknya? Mungkin Rosmah akan menggila lebih dari isteri Ahmad Said.
Najib mungkin terasa kuat dan hebat selepas berselfie dengan Obama tempoh hari.

11 comments:

 1. Najib sudah hilang roh Melayu walaupun dia Presiden UMNO. Najib lebih penting kan ekonomi cina dari survival Melayu!

  ReplyDelete
 2. Nak tipu jer 24 jam untuk memegang jawatan. Dengar-dengar kenduri pun dah berlansung dan ia cuma helah untuk elakan kena pecat.

  wakakakakakakaka

  ReplyDelete
 3. meroyan le jawapnya...

  ReplyDelete
 4. seingatan saya semasa anak Rosmah kawin dulu(anak perempuan) dia tak hadir pun jd tak patutlah bandingkan isteri Najib bernama Rosmah dgn isteri Ahmad Said bernama Hajjah Norliza psl kawin anak2.Rosmah tak kesah pun.Happy Mother's Day...

  ReplyDelete
 5. Kalau Rosmah mesti terus koma...

  ReplyDelete
 6. apa la punya tuan blogger ni, dh org tinggal parti macam tu saja takkan Najib nak bagi muka lagi... mau ajar skit la jalan yang Mat Said dah pilih tu. bodoh la Najib kalau dia bagi lagi jawalan MB kat malauun tu... akaiii ada ka!!!

  ReplyDelete
 7. Kenduri pekebendanya. Aritu dah buat kat TTI yang sebelah perempuan. Ni nak buat lagi sekali kat Kijal pulak. Lepas ni nak buat kat mana lagi..... dah2lah tu Mat Said oiii... Kalau tunggu lagi teruklah kau ganyang YB Razif. Sebelum ni pun dah teruk puak2 kau ganyang dia habis2an siap buat puisi lagi. Pegilah setel pasal berita perempuan simpanan 3 juta nuuu...

  ReplyDelete
 8. UMNO disaat tenat dan berada ICU Persada Politik Malaysia.

  ReplyDelete
 9. betul laaaa tun daim kata baru baru ni,...... bodoh, rasuah, bomoh...

  ReplyDelete
 10. gua pun bukan minat rosmah tu tapi masaalah ni najib yg lemah tenaga batin awat pulak si rosmah pula jadi tajuk

  ReplyDelete
 11. ha ha ha nak tergelak aku lakunan hipokrit

  ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.