Sunday, May 4, 2014

ISU GST - "JENTERA KERAJAAN BUAT KERJA CINCAI DAN LEPAS TANGAN"

Di bawah adalah komen yang blog ini terima dari seorang komentar "ORANG TAMAN". Mendedahkan apa yang berlaku tentang penerangan GST kepada rakyat.
Apa pun harap "Orang Taman" bersabar kerana Timbalan Menteri sedang melatih 500 penceramah GST. Klik sini
Terima kasih 'Orang Taman'.

MR. 
Saya setuju,Saya bukanlah batu api. Pi mai pi mai asyik dok himpun geng umno/jkkkk saja.Tumpuan pada sasaran tak dibuat. Kumpulan Cina,India dan lain lain kaum tak dibuat. Penceramah pula cakap macam beri kuliah cara akedemik. Mana rakyat nak faham. Orang UMNO pun tak faham.Puak pembangkang lagilah buat tak faham. 
Sebenarnya kumpulan pemimpin UMNO pun gagal nak beri penjelasan tentang GST. Betul MR penganjur mereka kencing dan tipu pada Timbalan Menteri atau Menteri supaya nampak ramai.Pada hal tin kosong. Begitulah cara jentera kerajaan buat kerja.Cincai dan lepas tangan.
Manakala parti kerajaan macam UMNO asyik kira himpun puak atau geng sendiri. Apa salah nya jemput semua NGO atau kumpulan sasaran rakyat yang lain. Asyik-asyik serah bulat bulat pada UMNO. Masuk angin keluar asap. Orang sudah menyampah dah dengan UMNO ini. Buat majlis, orang tepi dewan pun tak tahu apa-apa.Tak dijempaut. 
Jabatan Penerangan pun serupa juga.Tak habis habis asyik dok panggil UMNO saja. Kumpulan tak berparti tak dijemput. Begitu juga JASA lagi main politik. Mereka tak tahu yang kerajaan ditekan dan himpit oleh pembangkang kiri kanan. Penghulu pun serupa juga pi mai pi mai orang UMNO yg dijemput. Penerangan secara menyeluruh atau pelusuk kampung dan bandar tak sampai sasaran.Cuma dok fokus pada UMNO saja. Apa hal NGO,-NGO yang amat ternanti-nanti untuk mendengar penerangan. Jentera kerajaan masih lemah dalam hal ini.Jentera parti kerajaan pun gagal kerana mereka banyak main politik dalam untuk political mileage mereka sendiri. Itulah kelemahan agensi kerajaan dan jentera parti kerajaan.Bila Timbalan Menteri atau Menteri atau PM turun maka kerahan dan paksa rela dibuat.
GST penting pada pendapatan kerajaan. 
Agensi penerangan,JASA,Kastam dan lain nya buat cincai dan lepas tangan. Dato Ahmad Maslan jangan syok sendiri.Cuba buat post mortem balik.Jawapnya gagal. Pembangkang akan terus beri maklumat songsang untuk menolak GST dan kerajaan. Itulah kerja mereka. Kalau Dato Ahmad Maslan 100% percaya pada UMNO alamat lingkuplah. Ada masa lah nak guna UMNO.Ini bukan masa nak main politik untuk popular pun. Dasar kerajaan pun rakyat tak faham.
Insya Allah kalau kena cara dan strategi rakyat akan faham dan terima dengan baik.- Orang Taman

1 comment:

  1. MR, tak payah pi jauh la, Aswandi Hashim pun hamgpa tak boleh handle, jadi mcm mana hgpa nk paksa UMNO Bahagian ikut hangpa. Jgn mimpi la...

    ReplyDelete

Bloggers adalah mereka yang digolongkan berakal, waras, bijak dan berilmu serta dikira mempunyai peradaban yang tinggi. Elak dari bahasa-bahasa lucah atau yang tidak bersopan.
Sesungguhnya yang ampunya blog tidak akan bersubahat, bertanggung jawab dan menafikan segala bahan-bahan tersebut.